Duurzaamheid

Duurzaamheid

Onze waterflessen zijn hersluitbaar en herbruikbaar zodat je nooit meer nieuwe plastic wegwerpflesjes hoeft te kopen! Hiermee spaar je het milieu, maar bespaar je ook op je portemonnee!

Elke minuut worden er wereldwijd een miljoen plastic flessen gekocht en het aantal zal tegen 2021 nog eens 20% stijgen, waardoor een milieucrisis ontstaat die volgens sommige campagnevoerders net zo ernstig zal zijn als de klimaatverandering.

In 2016 gingen er wereldwijd meer dan 480 miljard plastic drinkflessen over de toonbank, wat in vergelijking met een decennium geleden een stijging is van ongeveer 300 miljard flesjes. Tegen 2021 zal de verkoop volgens de meest recente schattingen toenemen tot 583,3 miljard

De meeste plastic flessen die worden gebruikt voor frisdranken en water zijn gemaakt van polyethyleentereftalaat (Pet), wat zeer recyclebaar is. Maar naarmate hun gebruik over de hele wereld toeneemt, slagen we er maar niet in om de flessen te verzamelen en te recyclen.

Zo wordt minder dan de helft van de flessen ingezameld voor recycling. Slechts 7 % van de ingezamelde flessen zetten we om in nieuwe plastic flessen. Het merendeel van de geproduceerde plastic flessen eindigt dus op een stortplaats of in de oceaan.

Jaarlijks lekt tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic in de oceanen, waarna dit plastic belandt in de magen van zeevogels, vissen en andere organismen. Tegen 2050 bevat de oceaan in gewicht zelfs meer plastic dan vis.

Hoe kan jij je verbruik van plastic flesjes verminderen?
Simpel: door geen water meer te drinken uit plastic flesjes. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw kraan opendraaien en een fles vullen.

Begin vandaag nog met een kleine bijdrage om het milieu te redden door het gebruik van hervulbare glazen flessen. Houd ook in gedachten: Wanneer u uit een waterfles van Luvo Crystals drinkt, bespaart u geld door geen flessenwater te kopen en helpt u mee aan het verbeteren van het milieu.